Mijn favoriete ontbijt in de winter
In de koude wintermaanden is dit mijn favoriete ontbijtje, want het is lekker warm, kruidig en ruikt naar kaneel! Tijd om dit fijne ontbijtrecept met jullie te delen.
Dit ontbijtje maak ik normaal gesproken met amandelmelk, maar omdat ik voor mijn blog een pak Rice drink Coco heb gekregen eet ik het op dit moment zo. Smaakt ook goed. Het enige nadeel is dat Rice drink wat lichter is dan Amandelmelk, wat natuurlijk ook weer een voordeel kan zijn, als je niet van zware ontbijtjes houdt.
Voor dit lekkere papje, wat er niet lekker uitziet, maar wel heel lekker smaakt en ook nog eens gezond is, gebruik je:
- Rice drink of amandelmelk.
- Hele of gebroken havervlokken.
- Rozijnen, goji bessen en moerbeien.
- Kaneel, nootmuskaat, gemberpoeder, kurkuma, kardemom en zwarte peper.
- Eventueel cacao nibs voor die extra bite of kokossnippers als je dat lekker vindt.
Je begint met een beetje plantaardige melk in een steelpannetje. Ongeveer een laagje van twee centimeter. Dan strooi je op gevoel de havervlokken in de pan en roer je meteen alles door. Zorg dat je het gas op een laag pitje hebt staan, anders kan de melk snel verbranden.
Dan gaan de rozijnen, de goji bessen en de moerbeien erin, zodat ze lekker zacht worden. Vervolgens de kruiden. Voor de kruiden heb ik net als bij de rest van de ingrediënten geen standaardadvies. Het is eigenlijk heel simpel. Als je bijvoorbeeld veel van gember houdt, gebruik je veel gember. Houd je er niet zo van, dan doe je wat zuiniger aan. Ik gebruik bijvoorbeeld het meest van de kaneel, omdat ik die het lekkerst vind. Van de overige kruiden strooi ik gemiddeld één keer met het potje over het papje. Roer daarna alles goed door met je houten lepel en haal het pannetje van het vuur wanneer je de eerste pruttelende bubbel ziet. Wacht niet langer, want anders brandt het aan.
Als de pan van het vuur is en je dit Pinterest onwaardige ontbijt in een mooi kommetje geschonken hebt, om het er nog een beetje appetijtelijk uit te laten zien, kun je wat cacao nibs of kokossnippers er bij doen. Maar ook zonder deze superfoodies volstaat dit recept volkomen. Ik vind het zelf heel erg lekker en kan er soms echt naar uit kijken om het de volgende dag weer te eten. Laatst, heb ik het zelfs twee keer op een dag gegeten, omdat de yoghurt op was en ik geen zin had om nieuwe te halen. Het was absoluut GEEN straf. Denk je dat je dit ontbijtje ook aandurft?
Elles [3lles]
november 10th, 2015
Ik ben zelf niet van de papjes, ik eet ’s ochtends liever een vers broodje. Ik snap wat je bedoeld met: het ziet er niet lekker uit , hahah! Bij de ingrediënten zie je wat er in zit en dan lijkt het me ineens super lekker!
Xoxo
Door Vera
november 11th, 2015
Jaa, het ziet er niet uit! Maar smaakt wel heel lekker.