Een gezond tussendoortje
Op verschillende blogs en in tijdschriften las ik over de nieuwe gezonde snack: boerenkoolchips. Het recept staat in het kookboek Powerfood van Rens Kroes en is sindsdien erg populair. Overal las ik dat het heel simpel is om te maken, dus vorige week ging ik zelf aan de slag met een zak boerenkool van de AH.
In Powerfood staat best een uitgebreide uitleg voor dit recept, maar je kunt het eigenlijk in drie zinnen uitleggen.
Leg de boerenkool op een bakplaat. Strooi er sesamzaadjes en 1 el olijfolie, 1 el sojasaus overheen en hussel alles door elkaar. Verwarm het in 6 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden.De boerenkoolchips smaakt net zoals een normale zak chips, naar zout. Dat komt natuurlijk door de sojasaus. Je proeft de boerenkool ook, maar op een heel andere manier dan in een stamppot. Ik vind het wel lekker!
Ook benieuwd naar boerenkoolchips? Koop een zak bij de AH en ga aan de slag! Het is zo gepiept.