• Ongevera
  • Travel
    • Landen
      • Sri Lanka
      • Costa RIca
      • Verenigde Staten
      • Spanje
      • Portugal
      • Italië
      • Oostenrijk
      • Groot-Brittannië
      • Frankrijk
      • Griekenland
      • België
      • Nederland
    • To Do
    • Natuur
  • Lifestyle
    • Spiritualiteit
    • Inspiratie
    • Lekker Leven
    • Mindstyle
  • Recepten


Broccolisoep met kikkererwten

januari 15, 2015

veggies3Ik ben geen echte Foodblogger, maar af en toe plaats ik een receptje wat ik (of mijn vriend) verzonnen heb. We koken samen best wel bijzonder. Of in ieder geval, niet standaard. We eten bijna nooit volgens het principe: aardappel, groente, vlees. Kant en klaar maaltijden, pakjes en zakjes komen ook bijna niet voor. Op de sporadische diepvriespizza of maaltijdsalade van de Albert Heijn na.

Wat we meestal doen is: per dag afvragen, waar we zin in hebben, waar behoefte aan is, wat we nog hebben en wat er bijgekocht moet worden. We hebben gemeen dat we gezond en lekker willen eten en dat we vlees meestal alleen buitenshuis eten. Ik kook bijvoorbeeld nooit meer met vlees. Ook heb ik geen behoefte aan veel aardappelen, pasta’s en rijst. Dit eet ik zeker wel, maar liever niet elke dag.

veggies1

Mijn vriend laat mij altijd mijn gang gaan in de keuken, dus ik hoef nooit iets aparts voor hem te maken. Soms als het voor hem te licht is, pakt hij zelf nog een vegaburger of een ander restje uit de koelkast. Maar in het algemeen vindt hij mijn creaties net zo lekker als ik. Van zijn kookkunsten ben ik trouwens ook niet vies!

Afgelopen dinsdag maakte ik deze broccolisoep. Voordat ik de deur uit ging om boodschappen te doen, neusde ik in de keukenkastjes. Ik vond daar een blik kikkererwten. Ook hadden we in de koelkast nog twee paprika’s. Ik googelde op broccolisoep, om te zien welke ingrediënten anderen toevoegen. Iemand gebruikte ricotta, dat leek me lekker en kocht ik ook. Verse bieslook zou daar ook wel bij smaken, dacht ik.

Die paprika’s waren handig voor een groentedip van avocado en auberginespread.

Het enige wat op het boodschappenlijstje stond was:

Broccoli
Ricotta
Verse bieslook
Biologische groentebouillon
Avocado
Baba Anoesch (auberginespread)

Maar wat er echt in de soep zit is:

Broccoli
Kikkererwten uit blik
Twee teentjes knoflook in stukjes
Een witte gesneden ui
Peper & zout
Paprika poeder
De Arabian Ras El Hanout kruiden van Simply Spices

arabianraselhanout
Deze kruidenmix bestaat uit: nootmuskaat, kardemom, gemberpoeder, piment, komijn, peper, kurkuma en kaneel. Superkruiden, die deze soep heerlijk liet smaken.

Omdat ik heel intuïtief kook, heb ik geen exacte measures voor je. Proef, ruik en kijk goed naar het gerecht; dan weet je wat je wel en niet moet doen. Hier komt het recept:

Kook de broccoli in een laagje water.
Voeg een blokje groentebouillon toe.
Laat even sudderen.
Snijd twee teentjes knoflook en 1 ui in stukjes.
Voeg dit toe, eveneens de uitgelekte kikkererwten.
Je kunt al wat kruiden toevoegen, zodat deze goed intrekken, of je doet het na het mixen.
Als de broccoli gaar is, pureer je het geheel met een staafmixer.
Voeg de extra kruiden toe, indien je dit nog niet gedaan heb.
Schenk de soep in en eindig met een eetlepel ricotta en verse bieslook.

Yummy! Dit smaakte echt heel erg lekker en ga ik zeker vaker maken. Ik heb het opgeschreven in het receptenschriftje, maar nu ik erover geblogd heb, kan ik het ook niet meer vergeten. Check!

De soep vult goed, is lekker en is ook goed voor je lichaam. Yeah. En het gerecht is makkelijk te combineren met een salade, toastjes, of een groentedip.

Maak ‘m vegan door de ricotta te vervangen voor gebakken en gekruid tofoe of een spread van cashewnoten.

In Recepten // 7 reacties  |  Share on twitter, facebook

Door Vera
Door Vera

Vera; koffie, katten, pennen, papier, kleur, kunst, plezier, vrolijkheid, reizen, kinderen, wandelen, muziek, lezen, leren, nieuwe dingen proberen, vrijheid, wereldwijd, ieders uniekheid, er laten zijn, dit stukje is blijkbaar op rijm.

Past blog:
« Yin Yoga ervaring
Future blog:
Mindful slapen »



Present Blogs

Zelf granola maken
Superlekker bananenbrood recept
Nieuwe ontbijtfavoriet
Mijn favoriete ontbijt in de winter










  1. Hanna

    januari 16th, 2015

    Jaaa! Denk dat ik hem zaterdag ga maken voor onze vegetarische vrienden. Ik was nog aan het nadenken over een receptje en vind deze erg leuk omdat je hem makkelijk kan aankleden met de avocadodip, de paparika’s en en lekkere broodjes en kaasjes. Dan kun je lekker lang tafelen!

    Beantwoorden
    • admin

      januari 16th, 2015

      Ja precies! Leuk dat je m gaat maken, alvast eet smakelijk! Yum, yum

  2. Bouchra

    januari 19th, 2015

    Ik heb deze combi nog niet eerder gemaakt. Ben benieuwd hoe het smaakt!

    Beantwoorden
    • admin

      januari 20th, 2015

      Ik vind ‘m yummy!

  3. Henny Visser

    januari 27th, 2016

    Hallo Admin,

    Mijn soep was eigenlijk al klaar…..maar toen ik de combinatie
    Met kikkererwten las….heb ik deze alsnog toegevoegd.
    Zodoende heb ik nu een maaltijdsoep….heerlijk!

    Groet, Henny

    Beantwoorden
    • Door Vera

      januari 28th, 2016

      😀

  4. Ada

    november 21st, 2017

    Lijkt me heerlijk. Ga hem van de week maken.
    Bedankt voor het recept!

    Beantwoorden
Anuleer

  • Blader door dit blog

  • Geen
    modder
    Geen
    Lotus

    Thich Nhat Hanh




  • about | contact | samenwerken
    Copyright © 2015 Ongevera | Design by mylenecybele.com