Dadels met spek en geitenkaas
Vandaag deel ik een über lekkere snack met jullie die het supergoed doet op feestjes en partijen. Ik ken dit lekkere hapje pas sinds een jaar en ik ben er helemaal gek op. Het is verslavend. Je eet er gauw een stuk of vijf achter elkaar, als je niet op past.
En dat zul je merken, want gezond, diervrij, vegan of whatsoever is het totaal niet. Het is gewoon lekker vet, juicy en niet van af te blijven. Eigenlijk zoals een echte non-schuldvrije snack hoort te zijn.
Wat is het en hoe maak je het? Dit zijn dadels gevuld met geitenkaas omwikkeld met ontbijtspek, uit de oven. IT’S GOOD.
Je maakt het heel simpel. Koop wat (goedkope) dadels bij een Turkse supermarkt. De geitenkaas en ontbijtspek sla je in bij de AH, Lidl, Aldi, Plus, Jumbo, Vomar, you name it. Thuis ontpit je de dadels, door ze voorzichtig door de helft te snijden. Pit eruit, geitenkaas erin. De spek snijd je in kleine reepjes die je als een pakketje om de dadel heen wikkelt. Dan gaan de kadetjes ongeveer twintig minuten (afhankelijk van hoe crispy je het spek wilt) in de voorverwarmde oven. Meestal zet ik ‘m op 200 graden. Dat is prima. Eenmaal dr uit, kan het feest beginnen, want deze rolmopsen zijn binnen no time foetsie, ergens in de buikjes van je vrienden en familie. Maak er dus lekker veel, wil je een goede indruk achterlaten.
Zo simpel kan het zijn. Een typische snack die, zoals vroeger; lekker, vet en ongezond hoort te zijn. Prima voor verjaardagen, kerst, Oud & Nieuw en picknickafspraken in het park. Reken wel op wat extra hardlooprondjes de dagen erna, wil je er niks van merken! 😉
Charlotte
augustus 15th, 2013
Oeh jamjamjam!