Gevulde paprika met geitenkaas
Dit is een: Je-moet-roeien-met-de-riemen-die-je-hebt-recept. Ofwel een combinatie van bij elkaar geraapte levensmiddelen. Zo had ik nog een puntpaprika in de koelkast liggen, een paar stukjes geitenkaas, een pak rijst in de kast staan en wat specerijen hier en daar.
Ik tikte twee keer met mijn toverstaf op het aanrecht en alle ingrediënten kwamen op de een of andere manier samen. Wonderbaarlijk! Plotseling zat ik dus zomaar een gevulde puntpaprika met geitenkaas te eten.
Onee…helaas is het niet zo gegaan. Alleen Harry Potter zou op die manier de race tegen de klok winnen. Ik moest gewoon echt aan de slag.
Net als jij, Dreuzeltje. Dus als je dit recept wilt maken doe dan dit:
Kook de zilvervliesrijst.
Mix hazelnootolie met tuinkers, peterselie, kurkuma en zwarte peper door elkaar.
Doe dit mengsel door de rijst (natuurlijk als de rijst gekookt en afgegoten is).
Halveer de paprika’s en vul ze met de rijst.
Top af met geitenkaas en pijnboompitjes.
Zet het in de voorverwarmde oven (220 graden) en bak de paprika’s 10 minuten.
Dat is het. Best een makkie toch?
Maak jij ook weleens food combinaties, omdat je bijvoorbeeld geen zin hebt om naar de supermarkt te gaan? Of kun jij wel echt toveren?