Linzen met portobello en gegrilde pastinaak
Dit heerlijke recept is geïnspireerd op de gevulde portobello’s van Rens Kroes. Wie? Rens Kroes, de schrijfster van het superleuke kookboek Powerfood. Een boek met allerlei makkelijk te maken recepten. Voor iedereen die van puur, gezond en vooral lekker eten houdt.
Nou, daar hou ik wel van dus daarom kocht ik het boek en ging aan de slag.
Correctie: mijn vriend ging aan de slag. Ik koos het recept, organiseerde de ingrediënten bij elkaar en hij maakte het. Houdt ie van. Vindt ie leuk 🙂 Ik ook hoor, maar we doen het allebei.
Na het proeven van dit heerlijke gerechtje, propte ik het kookschriftje in zijn handen en zei: Schrijf op!
Want deze maaltijd wil je niet vergeten. Nee, dit moet bewaard blijven zodat ik altijd met een antwoord kom op de vraag: Wat zullen we gaan eten?
Afijn, ik kan door blijven typen, maar dan vergeet ik alsnog het gerecht. Dus daarom hier, speciaal voor u, Linzen met Portobello en Gegrilde Pastinaak!
Wat heb je nodig?
– 1 kleine, rode ui gesnipperd
– 4 portobello’s
– blikje linzen
– blikje doperwten (of verse)
– scheutje rode wijn
– knoflook gesnipperd
– gedroogde oregano
– pesto
– feta in stukjes
– verse blaadjes basilicum
* Sprenkel olijfolie over de portobello’s.
* Verwarm de portobello’s 10 min in de oven (180 graden), draai halverwege om.
* Fruit de ui en knoflook.
* Voeg linzen en doperwten toe, vergezeld met een scheutje rode wijn.
* Na 3 minuten draai je het gas uit (als je gas hebt, anders wordt het lastig).
* Voeg oregano toe, de fetablokjes en 2 tl pesto
* Zout & Peper ook niet te vergeten.
* Serveer dit eten op de portobello’s.
* Top het af met verse basilicum.
Gegrilde Pastinaak
* Snij de pastinaak in langwerpige stukken.
* Kook de pastinaak in een gril pan met een dun laagje water en wat olijfolie.
* Laat het water gedurende de tijd verdampen en gril de halfgare pastinaak gaar.
Tadaa! Dat was het. Simpel, nietwaar? Rens Kroes gebruikt in dit recept boekweit, harde geitenkaas, en witte wijn. In plaats van feta, linzen en rode wijn. Wij hadden dit in huis, vandaar. En in plaats van gevulde portobello’s, zijn dit meer een soort van platgereden portobello’s. Ik zie ze namelijk niet onder die berg linzen. Maar ze zijn er wel hoor en het smaakte erg lekker.
Powerfood is hier te koop.