Pannenkoeken met amandelmelk
Vaak gebruik ik amandelmelk om havermout te maken. Dan warm ik de amandelmelk op het vuur en voeg ik al roerend de havervlokken toe.
Ik eet het vaak met stukjes appel of met rozijnen en noten. Dat is best een stevig ontbijt. En gezien amandelmelk van Provamel na opening ongeveer 5 dagen meegaat, moet je het pak wel opmaken. Om nou elke dag havermout te eten…dat gaat me iets te ver.
Vandaag bedacht ik daarom om van het overgebleven restje amandelmelk, pannenkoeken te maken. Na een paar mislukte pogingen is het uiteindelijk gelukt. Lees hier mijn recept.
Ingrediënten
- Amandelmelk
- vier eieren
- biologische tarwemeel
- boekweitmeel
- grasboter
Voeg de ingrediënten toe op gevoel, maar matig met het boekweitmeel, want dit kan het beslag ook te stevig maken. Even alles goed hotseklotsen en je hebt een prima pannenkoekenbeslag.
Bak de pannenkoeken in (gras) boter.
In plaats van de pannenkoek te besmeren met geraffineerde suikerproducten zoals Van Gilse schenkstroop en bruine bastardsuiker, probeerde ik deze combinatie: Rijst stroop met kokosbloesemsuiker. Erg lekker! Het is zoet, maar niet té. Een giga suikerdip is met deze producten dus niet gegarandeerd, wat een erg prettige bijkomstigheid is. Ik deed de rijst stroop op de pannenkoek en daarna strooide ik er de kokosbloesemsuiker over. Nomnomnom…
Normaal gesproken heb ik na een pannenkoek een enorm opgeblazen gevoel. Met deze ingrediënten en producten heb ik daar geen last van.