Ontbijten met Weetabix
Vandaag stond ik om kwart over zes ’s ochtends op en reed om tien voor zeven op de fiets door de Amsterdamse straten. Wat was het heerlijk rustig op de weg. De winkels waren nog niet open, toeristen lagen nog in bed en werkend Nederland was nog niet massaal op de been.
Wat ging ik doen? Ik was uitgenodigd voor een English Breakfast bij Keizer Culinair aan de Keizersgracht. Het was mijn eerste persevent en ik was dolblij om dit mee te mogen maken. Dan maar een keer heel vroeg op staan!
.
Het event stond in het teken van het Engelse ontbijt. We kregen van top-chef Jean Beddington een lezing over de geschiedenis van de Engelse ontbijtrituelen door de jaren heen. Vroeger was in Engeland een uitgebreid ontbijt, waar de hele familie uren aan tafel zat heel gewoon. In de tijd dat veel mensen zwaar werk verrichten in fabrieken, kozen de Engels voor een stevig ontbijt dat uren lang verzadigd; bacon & eggs. Om die traditie nog eventjes voort te zetten kregen wij allemaal een typisch Engels ontbijt. Poeh, dat lag best wel zwaar op de maag!
Na deze stevige berehap was ik wel eventjes zoet. Persoonlijk houd ik er niet van om dit als ontbijt te eten, maar goed voor één keer kan het niet kwaad en was het best lekker.
Ik ben meer van de biologische yoghurt met noten, zaden en fruit zoals je misschien wel gemerkt hebt. Toch vond ik het leuk om een keer een typisch Engels ontbijt te eten aan de prachtige Keizersgracht. Bovendien was het gemaakt door top-chef Jean Beddington en was het gerecht goed op smaak gebracht!
Tegenwoordig eten Engelsen dit niet meer standaard elke dag. Soms in het weekend. Ook de Britten kiezen steeds meer voor gezonde ontbijtvarianten. Weetabix Original is in ieder geval een goed alternatief.
Maar wat is het nou precies? Weetabix Original zijn biscuits die voor 95% uit volkoren tarwe bestaan. De biscuits bevatten veel vezels en zijn te combineren met yoghurt, met warme of koude (chocolade)melk of als granola met noten, zaden en fruit.
Als je nooit ontbijt en je wilt dit langzaam gaan veranderen, is een Weetabix biscuit door melk of yoghurt of los in het vuistje een goede energieleveraar. Ook bevat het veel vezels en dat is goed voor de werking van de darmen, mits je genoeg drinkt.
Toch moet ik als bewuste eter een kritische noot geven. De inhoud van deze vrolijke verpakking bevat namelijk wel suiker, zout en 95% tarwe. Waarom overal de suiker- en zoutpot overheen moet, is me een raadsel. En persoonlijk kies ik graag voor spelt of havervlokken in de yoghurt. Maar goed, indien je dit niet deert, kun je gerust een keer van ontbijtritueel veranderen door de Engelse Weetabix te proberen!
Het was in ieder geval een hele leuke ochtend. Ik heb een aantal leuke foodblogggers ontmoet en het was een eer om als blogger hier bij te mogen zijn! Hopelijk komen er in de toekomst nog meer van dit soort leuke persuitjes.
Wat zijn jouw ontbijtrituelen? Lees hier mijn favoriete ontbijtrecept.
Charlotte
mei 29th, 2014
Engels ontbijt in zulke kleine porties? Pffff…. Doe mij dan maar een Engels ontbijt van een willekeurige plattelandsvrouw ipv een topchef 😉 Maar Weetabix ken ik al van mijn vakanties aan de andere kant van het water. Is wel chill spul!