Een vegetarische curry
Vandaag heb ik weer een lekker recept voor jullie. Het is gemaakt door mijn creatieve vriend Bas. Hij is goed in het verzinnen van (in mijn ogen) vrij complexe gerechten. Soms mislukt iets, maar meestal pakt het goed uit. Zoals deze Pinda Curry. Op de foto ziet het er misschien niet heel appetijtelijk uit, maar dat is het wel! Lees gauw verder voor het recept.
Het recept bevat:
– 1 ui gesnipperd
– 2 teentjes knoflook geperst of in stukjes gesneden
– een stukje geraspte gember
– 2 paprika’s in stukjes gesneden
– 3 tomaten in stukjes gesneden
– 250 gram sperziebonen gekookt
– gekookte (zilvervlies) rijst
– een schepje seroendeng
– geraspte komkommer (een beetje)
– koriander, citroengras, kerrie, ketjap,
– 1/2 tuinkruiden bouillon blokje
– kokosmelk
– 3 flinke lepels pindakaas
– AH vega gegrilde stukjes (vleesvervanger van de AH)
Wat je moet doen:
* Kook de rijst en de sperziebonen.
* Bak de ui en de vega stukjes in een wokpan.
* Voeg de paprika, de knoflook en gember toe.
* Voeg de tomaten, de kokosmelk en het bouillonblokje toe.
* Dan is het tijd voor wat citroengras, kerrie en ketjap.
* Als laatste gaat de pindakaas er doorheen, de gekookte sperziebonen en de koriander.
* Leg het mengsel op een bedje van rijst en finish het met de geraspte komkommer en seroendeng.
* Smullen maar!
Het gerecht ziet er moeilijker uit dan het is. Het kost alleen wat snijwerk, maar dan heb je ook wat. Want reken maar dat je groentelevels, met deze maaltijd weer goed zijn aangevuld. Bovendien is het erg lekker!
Wil je geen rijst eten? Vervang het voor bulgur, quinoa of couscous. Of eet het zonder een graansoort met een frisse salade of een gegrilde maiskolf.
Liever geen dierlijke ingrediënten? Vervang de gegrilde stukjes bijvoorbeeld door stukjes tofu, tempeh of een extra groente.
Ik zeg: Eet smakelijk!