• Ongevera
  • Travel
    • Landen
      • Sri Lanka
      • Costa RIca
      • Verenigde Staten
      • Spanje
      • Portugal
      • Italië
      • Oostenrijk
      • Groot-Brittannië
      • Frankrijk
      • Griekenland
      • België
      • Nederland
    • To Do
    • Natuur
  • Lifestyle
    • Spiritualiteit
    • Inspiratie
    • Lekker Leven
    • Mindstyle
  • Recepten


Zomerse salade met quinoa en zalm

mei 28, 2013

salad2Eindelijk gaat het zonnetje eens schijnen! De verwarming kan weer uit. De dikke vesten en sokken mogen weer in de kast en de dekentjes op de bank heb je ook niet meer nodig. Welcome sunshine! 

Bij lekker weer hoort natuurlijk lekker eten. Daarom besloot ik gister een heerlijke zomerse salade te maken. Voordat het op was maakte ik er nog snel even een foto van, want hey inspiratie op het gebied van eten, kan iedereen wel gebruiken! Daarom vandaag een heerlijk zomers recept.
salad3Ingrediënten

  • Quinoa
  • Een pakje gerookte zalmsnippers
  • Vier tomaten
  • Veldsla
  • 1 rode ui
  • Halve komkommer
  • 4 a 5 takjes verse munt
  • Een plukje rettich kiemen
  • Cashewnoten
  • Pecannoten
  • Pompoenpitten
  • Sesamzaad
  • Zeezout
  • Scheutje extra vierge olijfolie

Bereidingswijze

  1. Kook de quinoa zoals op de verpakking staat. Gebruik niet te veel quinoa, anders worden de andere ingrediënten tenietgedaan.
  2. Snij vier tomaten in partjes en snijd de grote stukken nog een keer doormidden.
  3. Snij de rode ui fijn.
  4. Snij de komkommer in plakjes en vervolgens in kwartjes.
  5. Snij de verse munt in dunne reepjes.
  6. Doe de veldsla, de tomaten, de rode ui, de komkommer, de zalmsnippers en munt in een grote saladeschaal.
  7. Voeg de munt, de rettich kiemen, een handje cashewnoten, een klein handje pecannoten toe aan de salade en strooi wat pompoenpitten en sesamzaadjes erover heen.
  8. Laat de quinoa een beetje afkoelen en voeg deze toe aan de salade.
  9. Schep alles goed door en eindig met een snufje zeezout en een klein scheutje extra vierge olijfolie.
  10. Voila! Eet smakelijk!

saladDit is een hele eenvoudige, maar o zo lekkere salade. Je kunt er nog iets naast eten zoals een stokbroodje uit de oven of een soepje vooraf, maar ik en mijn vriend hebben samen deze salade tot de bodem gekilled en dat was voor ons genoeg. Er zijn natuurlijke talloze variaties mogelijk met dit recept. In plaats van zalm kun je bijvoorbeeld ook avocado gebruiken of geitenkaas. En in plaats van cashewnoten kun je ook walnoten gebruiken als je dat liever hebt. Kortom alles kan! Ik ben benieuwd of jullie dit ook lekker vinden. Laat je het weten als je deze salade of een variatie hierop hebt gemaakt?

In Recepten // 5 reacties  |  Share on twitter, facebook

Door Vera
Door Vera

Vera; koffie, katten, pennen, papier, kleur, kunst, plezier, vrolijkheid, reizen, kinderen, wandelen, muziek, lezen, leren, nieuwe dingen proberen, vrijheid, wereldwijd, ieders uniekheid, er laten zijn, dit stukje is blijkbaar op rijm.

Past blog:
« Wat is ASMR?
Future blog:
Iyengar Yoga part 2 »



Present Blogs

Zelf granola maken
Superlekker bananenbrood recept
Nieuwe ontbijtfavoriet
Mijn favoriete ontbijt in de winter










  1. Lisette

    mei 28th, 2013

    Superlekker Veer, ik ga ‘m maken op de volgende warme dag (hopelijk snel…)! X

    Beantwoorden
  2. epsiej

    juni 7th, 2013

    Super lekker! Ik heb het gemaakt met avocado erbij en zonder de rettishkiemen (wist niet wat het was en zag het niet in de supermarkt) en pecannoten (hadden ze niet ongezout in de supermarkt en om kosten beetje te drukken). Goede zomerse salade!! 😀

    Beantwoorden
  3. Buro fonkel

    juni 24th, 2013

    […] Ik ging ook even los op het dekken van onze (mini)tafel ;). Het recept van de salade komt van Ongevera. Wij maakten de salade zonder zalmsnippers, maar met een apart stuk gebakken […]

    Beantwoorden
  4. Dag 1177: Weer eens wat anders | Epsiej

    juli 5th, 2013

    […] mijn dagelijkse blogrondje kwam ik het recept van Zomerse salade met quinoa en zalm tegen. Het zag er super lekker uit, dus heb ik het opgeslagen. Op een zomerse, warme dag leek het […]

    Beantwoorden
  5. Muntsalade | Buro fonkel

    maart 12th, 2014

    […] Ik ging ook even los op het dekken van onze (mini)tafel ;). Het recept van de salade komt van Ongevera. Wij maakten de salade zonder zalmsnippers, maar met een apart stuk gebakken […]

    Beantwoorden
Anuleer

  • Blader door dit blog

  • Geen
    modder
    Geen
    Lotus

    Thich Nhat Hanh




  • about | contact | samenwerken
    Copyright © 2015 Ongevera | Design by mylenecybele.com