Simpele salade met geitenkaas
Vandaag heb ik een heerlijke maar, o zo simpele salade voor jullie. Ik weet het, het weer staat er misschien niet echt naar om nu salades te gaan eten. Maar dit gerecht is uitstekend als bijgerecht, lunch of voor de lichte trek. Bovendien is deze simpele salade in een handomdraai gemaakt. Zelf vind ik deze salade enorm lekker en eet ik het liefst de hele schaal in mijn eentje op. I just love goatcheese!
Waarom is deze salade simpel?
Omdat er niet zo veel in gaat.
Simpel.
Ingrediënten
- Rucola
- Stukjes komkommer
- Gesneden groene paprika (optioneel)
- Zongedroogde tomaatjes in olie
- Zonnebloem-en pompoenpitten
- Sesam-en chiazaad (hennepzaad is optioneel)
- Hazelnootolie
- Geitenkaas
- Peper en zout (optioneel)
Heb je geen hazelnootolie in huis? Geen probleem. Extra vierge olijfolie geeft de salade ook een lekkere smaak. Ik kan je wel aanraden om hazelnootolie te proberen. Net als basilicumolie is hazelnootolie delicious!
Oké, misschien heeft de gemiddelde Nederlander ook niet al die pitten en zaden in huis, maar ook deze etenswaren kan ik je van harte aanbevelen. Je kunt ze overal doorheen doen. Door de yoghurt, in pasta’s, over gestoomde groenten, op een cracker of zelfs op een boterham. Ze zijn niet alleen lekker, maar bevatten veel gezonde voedingsstoffen, zoals omega vetzuren en mineralen. Een uitstekende manier je vitaminelevels aan te vullen.
Wil je nou iets meer komkommer erin doen dan op het plaatje? Ga gerust je gang :-). Ik houd je niet tegen. Deze salade is zeer variabel. Je kunt eigenlijk alles toevoegen wat je lekker vindt of waar je op dat moment trek in hebt. Maar oké, dan wordt dit recept wel ietsjepietsje anders. Im just saying…houd je aan je eigen maatstaven. Het maakt niet uit of je er een hele of een halve komkommer in doet. Als jij het maar lekker vindt!