Lekkere vegan burger
De heerlijke chocolade cake van afgelopen dinsdag is inmiddels op. Dus werd het tijd voor een ander recept met bonen. Ik heb er dit keer burgers van gemaakt en ook dit recept is verrassend lekker!
Het recept is afkomstig van de website Vegan Challenge.
Ingrediënten:
1 ui (rood of wit)
3 knoflookteentjes (geperst of gesneden)
1 geraspte winterpeen
1 tl komijn en 1 tl chilipoeder
1 blik bruine (kidney) bonen
1 el ketschup
2 el sojasaus
75 gram havermout gemalen
Wat je moet doen
Rasp een winterpeen.
Fruit de ui in de pan. Voeg 3 gesneden knoflookteentjes toe en fruit deze mee. Voeg daarna een wortel toe en 1 tl komijn en 1 tl chilipoeder.
Bak totdat de wortel zacht is. Zet het vuur uit.
Prak de gekookte bruine bonen in een kom. Je kunt ook kidney bonen uit blik gebruiken. Voeg het wortelmengsel toe met 1 el ketchup, 2 el sojasaus en 75 gram havermout. Daarvoor heb ik gemalen haver gebruikt.
Kneed het mengsel door elkaar en maak er 4 a 5 burgers van.
Bak ze 7 minuten gaar in de pan.
In het begin vroeg ik mij echt af of dit lekker zou zijn. Ook vroeg ik me af of de burgers wel een beetje krokant zouden worden.
Zoals je op de foto ziet is dat meer dan gelukt.
De burgers zijn echt enorm lekker en dragen bij aan minder dierenleed, milieuvervuiling en ongezonde eetgewoontes. Ze zijn dus niet alleen lekker, maar ook nog eens duurzaam.
Omdat twee vegan burgers per persoon al aardig vullen, aten we er een lichte salade bij.
De salade bestaat uit:
veldsla
komkommer
rode paprika
feta van geitenkaas
zonnebloempitten
pompoenzaden
chiazaad
peper en zout
basilicumolie
Alles even snijden en bij elkaar doen. Eet smakelijk!