Zelf wraps maken met boekweit
Ken je het opgeblazen gevoel dat je krijgt na een paar pannenkoeken, wraps, een bord pasta of rijst? Alsof je opeens twee maten groter bent geworden en je je afvraagt of je de pil wel goed heb geslikt, omdat je buik zo gigantisch groot is?
Ik ken dat gevoel als geen ander. Ik hoef maar iets in mijn maag te gooien, waar die niet zo fan van is en Boem! Verzadigd als een dikke gans plof ik op de bank. Gelukkig zijn die tijden voor mij wel grotendeels voorbij, omdat ik ander brood eet en kies voor spelt, zuurdesem of boekweitmeel.
En zo kwam ik op dit gerecht. Want wie houdt er nou niet van wraps? Met deze wraps kun je gerust morgen dezelfde spijkerbroek aan en je hebt ook nog energie over voor een blokje om met de hond.
Je hebt nodig:
- Boekweitmeel
- Water
- Verse kruiden en knoflook (optioneel)
Doe wat meel in een kom en giet er water bij. Niet te veel, want dan wordt het soep, maar ook niet te weinig, want dan wordt het deeg. Maak met de garde een mooi beslag. Voeg naar smaak kruiden als tijm, rozemarijn en knoflook toe. Laat de olijfolie heet worden in de pan en maak een lekkere pannenkoek. Even aan beide zijden bakken en voila! Je hebt zelf een verantwoorde wrap gemaakt. Zo simpel is het!
Voor 2 personen is 4 wraps voldoende.
Tips voor een vulling:
- Crème fraîche, pesto, hummus, tapenade
- Rucola
- Gebakken courgette en paprika
- Avocado
- Kiemen
- Citroensap
- Sesamzaad
- Mozzarella of Parmezaanse kaas
Dit gerecht was echt delicious en ik ga het zeker vaker maken. De wraps smaken veel beter dan die standaard, voorverpakte deegrollen van Albert Heijn. Laat de wraps niet te lang afkoelen, want knapperig en vers smaken ze het beste!