• Ongevera
  • Travel
    • Landen
      • Sri Lanka
      • Costa RIca
      • Verenigde Staten
      • Spanje
      • Portugal
      • Italië
      • Oostenrijk
      • Groot-Brittannië
      • Frankrijk
      • Griekenland
      • België
      • Nederland
    • To Do
    • Natuur
  • Lifestyle
    • Spiritualiteit
    • Inspiratie
    • Lekker Leven
    • Mindstyle
  • Recepten


Zomerse couscous salade

mei 20, 2014

eten
Jeeh, wat is het heerlijk weer in Nederland. Na een zomers weekend in Valkenburg is de zon het nog steeds niet zat! Gister lag ik daarom ook voor de eerste keer in 2014, met heel veel anderen in het Vondelpark. En vandaag is het weer een mooie dag! Summer, i love you.

Met zomers weer is het natuurlijk ook weer tijd voor zomerse salades. Herinner je deze  nog van vorig jaar? Gister was het weer mijn beurt om te koken en het liefst gebruik ik milde granen zoals quinoa of couscous i.p.v. pasta. Het voordeel hiervan is dat je buik na het eten niet zo opgezet is. En dat betekent dat je lichaam het beter kan verteren. Daarom maakte ik gister weer eens een couscous salade. We hadden nog wat restjes in de koelkast, dus ik hoefde alleen een rode paprika te kopen, feta en yoghurt.

couscous
De boodschappenlijst

Couscous
Worteltjes (hoeveelheid op gevoel)
1 zakje Peultjes (hoeveelheid op gevoel)
1 Rode paprika
2 Tomaten
1/2 Komkommer
Handje cashewnoten
3 of 4 scheppen feta blokjes
Klein bakje yoghurt
2 el Chia zaad
Snufje Himalaya zout

Zo maak je het

Snij de wortels, de paprika, de komkommer en de tomaten in kleine stukjes. Pak een wok en bak de peultjes, wortels en paprika gaar. Indien de wortel niet wil garen, giet je een beetje water in de pan (later weer afgieten). Zet water op en zoek een geschikte saladeschaal in je keukenkastje. Doe de couscous in de schaal en giet er beetje bij beetje kokend water over (dus niet in één keer!). Roer in de couscous en bepaal of er meer couscous bij moet of meer kokend water. Let op: Het moet geen papje worden, maar te droog is ook niet lekker. Als de couscous de gewenste structuur heeft voeg je de gewokte groenten toe. Gevolgd door de stukjes komkommer en tomaat. En afgetopt met een handje cashewnoten, een paar scheppen feta blokjes, chia zaad en Himalaya zout. Eet de salade met een paar eetlepels biologische yoghurt. De yoghurt kun je verfijnen met geraspte komkommer of knoflook, peper en zout, maar ook zonder poespas is het erg lekker. Voila!

salade

In Recepten // Geen reacties  |  Share on twitter, facebook

Door Vera
Door Vera

Vera; koffie, katten, pennen, papier, kleur, kunst, plezier, vrolijkheid, reizen, kinderen, wandelen, muziek, lezen, leren, nieuwe dingen proberen, vrijheid, wereldwijd, ieders uniekheid, er laten zijn, dit stukje is blijkbaar op rijm.

Past blog:
« Een weekendje in Valkenburg
Future blog:
Mooie uitspraken van de Dalai Lama »



Present Blogs

Zelf granola maken
Superlekker bananenbrood recept
Nieuwe ontbijtfavoriet
Mijn favoriete ontbijt in de winter










Anuleer

  • Blader door dit blog

  • Geen
    modder
    Geen
    Lotus

    Thich Nhat Hanh




  • about | contact | samenwerken
    Copyright © 2015 Ongevera | Design by mylenecybele.com