Zomerse couscous salade
Jeeh, wat is het heerlijk weer in Nederland. Na een zomers weekend in Valkenburg is de zon het nog steeds niet zat! Gister lag ik daarom ook voor de eerste keer in 2014, met heel veel anderen in het Vondelpark. En vandaag is het weer een mooie dag! Summer, i love you.
Met zomers weer is het natuurlijk ook weer tijd voor zomerse salades. Herinner je deze nog van vorig jaar? Gister was het weer mijn beurt om te koken en het liefst gebruik ik milde granen zoals quinoa of couscous i.p.v. pasta. Het voordeel hiervan is dat je buik na het eten niet zo opgezet is. En dat betekent dat je lichaam het beter kan verteren. Daarom maakte ik gister weer eens een couscous salade. We hadden nog wat restjes in de koelkast, dus ik hoefde alleen een rode paprika te kopen, feta en yoghurt.
De boodschappenlijst
Couscous
Worteltjes (hoeveelheid op gevoel)
1 zakje Peultjes (hoeveelheid op gevoel)
1 Rode paprika
2 Tomaten
1/2 Komkommer
Handje cashewnoten
3 of 4 scheppen feta blokjes
Klein bakje yoghurt
2 el Chia zaad
Snufje Himalaya zout
Zo maak je het
Snij de wortels, de paprika, de komkommer en de tomaten in kleine stukjes. Pak een wok en bak de peultjes, wortels en paprika gaar. Indien de wortel niet wil garen, giet je een beetje water in de pan (later weer afgieten). Zet water op en zoek een geschikte saladeschaal in je keukenkastje. Doe de couscous in de schaal en giet er beetje bij beetje kokend water over (dus niet in één keer!). Roer in de couscous en bepaal of er meer couscous bij moet of meer kokend water. Let op: Het moet geen papje worden, maar te droog is ook niet lekker. Als de couscous de gewenste structuur heeft voeg je de gewokte groenten toe. Gevolgd door de stukjes komkommer en tomaat. En afgetopt met een handje cashewnoten, een paar scheppen feta blokjes, chia zaad en Himalaya zout. Eet de salade met een paar eetlepels biologische yoghurt. De yoghurt kun je verfijnen met geraspte komkommer of knoflook, peper en zout, maar ook zonder poespas is het erg lekker. Voila!