• Ongevera
  • Travel
    • Landen
      • Sri Lanka
      • Costa RIca
      • Verenigde Staten
      • Spanje
      • Portugal
      • Italië
      • Oostenrijk
      • Groot-Brittannië
      • Frankrijk
      • Griekenland
      • België
      • Nederland
    • To Do
    • Natuur
  • Lifestyle
    • Spiritualiteit
    • Inspiratie
    • Lekker Leven
    • Mindstyle
  • Recepten


Superlekker bananenbrood recept

mei 09, 2016

DSC00038Dit recept heb ik vanochtend bedacht en ik ben er heel erg enthousiast over, want het smaakt heerlijk! En het is ook nog eens veganistisch van aard. Plus het bevat geen suiker en maar een klein beetje granen. Daarom komt dit aardig in de buurt van het beste bananenbrood recept ever! Al zeg ik het zelf :-).

Het recept is geïnspireerd op het bananenbrood van De Groene Meisjes uit het Groene Meisjes boek en op een ander recept dat ik laatst van een vriendinnetje kreeg. Ik heb de twee met elkaar gecombineerd, wat dingetjes weggelaten en voilà! Een heel nieuw recept is geboren.

Zo bevat dit recept bijvoorbeeld, in tegenstelling tot het Groene Meisjes recept, geen (kokos) suiker. De cake wordt namelijk gezoet met drie verse dadels. In het recept van mijn vriendin kwamen eieren voor. Deze heb ik eruit gehaald en in de plaats daarvan zit er nu kokosolie in. Dat maakt het net zo luchtig.

Rozijnen heb ik weggelaten, want de cake is door de dadels al zoet genoeg. Maar mocht je dit lekker vinden, voeg ze dan gerust toe. Over zoet gesproken, ik heb er wel een snuf speculaaskruiden ingedaan en daar zit wel iets van suiker in. Als je dus helemaal suikervrij wilt zijn, voeg dan alleen kaneel toe en wat nootmuskaat. Geniet ervan!

Ingrediënten

3 rijpe bananen
3 verse dadels
150 gram rijst/amandel/speltmeel
+/- 50 gram havermout (de gemalen variant)
2,5 el kokosolie
1 el citroensap
1,5 tl baking soda
1 snuf zout
1 klein handje ongebrande cashewnoten
1 a 2 snufjes speculaaskruiden

De bereidingswijze

Voorverwarm de oven op 170 graden. Pureer met een staafmixer de bananen en de dadels in een kom en voeg daar ook de kokosolie en het citroensap bij. In een andere kom meng je het meel, de havermout, de baking soda en een snufje zout met elkaar. Dit droge mengsel voeg je toe aan het natte: de bananenpuree. Dan roer je een handje cashewnoten door het mengsel met een paar snufjes speculaaskruiden. Giet het beslag in een met bakpapier beklede cakevorm. Zet 40-45 minuten in de oven. En klaar ben je. Het bananenbrood is een beetje plat van aard, maar dat hoort zo.

In Lifestyle, Recepten // Geen reacties  |  Share on twitter, facebook

Door Vera
Door Vera

Vera; koffie, katten, pennen, papier, kleur, kunst, plezier, vrolijkheid, reizen, kinderen, wandelen, muziek, lezen, leren, nieuwe dingen proberen, vrijheid, wereldwijd, ieders uniekheid, er laten zijn, dit stukje is blijkbaar op rijm.

Past blog:
« Eerlijke handtassen #fairfashion
Future blog:
Zelf granola maken »



Present Blogs

Babyuitzetlijst: Dit heb je niet nodig
Go with the flow
Eerste blogje als moeder!
Zwangerschapsperikelen










Anuleer

  • Blader door dit blog

  • Geen
    modder
    Geen
    Lotus

    Thich Nhat Hanh




  • about | contact | samenwerken
    Copyright © 2015 Ongevera | Design by mylenecybele.com