Gegrilde aubergine met gestoomde broccoli
Vandaag weer een zelfverzonnen recept. Vaak gooi ik alles wat ik lekker vind bij elkaar en dan ontstaat er opeens een heerlijke combinatie. Dit keer is dat geworden: Gegrilde aubergine met gestoomde broccoli.
Je kunt bij dit recept nog quinoa, rijst of pasta toevoegen, maar zelf vond ik dit vullend genoeg, vanwege de hoeveelheid voedingstoffen in deze groenten. Dit is dus een prima recept om aan je groententax te komen, waarbij je zetmeelhoudende koolhydraten prima kunt skippen. Scheelt weer een opgezette buik!
Wat heb je nodig?
– Een stoommandje of een vergiet dat in een pan blijft hangen
– Een grillpan of een oven met grillstand
– Leuke kommetjes 😉
Ingrediënten
– 1 broccoli voor twee personen
– 1 aubergine
– zachte geitenkaas (niet te sterk van smaak)
– Olijfolie traditioneel om in te bakken en extra vierge voor de finish
– Semsamolie
– Sesamzaad
– Peper en zout
Bereidingswijze
Snijd de broccoli in roosjes en geef de stronk aan je konijn (als je die hebt) (cavia kan ook trouwens). Leg de roosjes in de stoommand en spoel ze om onder de kraan. Zet het mandje op een pan met kokend water en stoom de broccoli vier a vijf minuten. Kijk ondertussen of de broccoli niet te slap wordt. Snijd ondertussen de gewassen aubergine niet te dik en niet te dun in partjes. Besprenkel de partjes met traditionele olijfolie en strooi er wat peper en zout over. Verwarm de grillpan, doe er wat olijfolie in en leg de plakken in de pan. Zet het vuur niet te hard, anders brandt het aan. Regelmatig omdraaien met een vork, zorgt voor een geleidelijke mediumbruin gegrild uiterlijk. Als de broccoli en de aubergine klaar zijn leg je ze in een schaal, kommetje of hoe mijn vriend het noemt; bak. Doe er stukjes geitenkaas bij, besprenkel een beetje sesamolie over de broccoli, maak het af met een sipje extra vierge olijfolie, sesamzaadjes en wat peper en zout. Voila! Het eten kan beginnen.
Zoals je leest is dit een super simpel en snel gerecht waarmee je makkelijk aan twee stuks groenten per dag komt. Bovendien is het echt erg lekker. Laat je weten of je het gemaakt hebt?
Leny van Es
augustus 27th, 2014
Wa heerlijk. Heb misdchien wat te veel olijfolie gedaan. Maar was heerlijk. Ik bekijk je anderen recepten.
Vr.gr. leny van Es
admin
november 15th, 2014
Fijn om te horen!