Zelfgemaakte pindakaas
Dit is zelfgemaakte pindakaas. Toen ik deze foto op Facebook postte kreeg ik een aantal likes, maar ook reacties als “Het lijkt wel een pot stront” of “Is dat lekker?”. Een pot stront lijkt het zeker. Of liever gezegd een pot diarree. Je moet bij dit culinaire hoogstandje dus even het gezegde “Het oog wil ook wat” vergeten.
Dit keer gaat het niet om het oog, maar om de mond, de eenvoud, en de portemonnee. Want met zelfgemaakte pindakaas bespaar je centjes. En centjes zijn in deze crisistijd hard nodig. Alles wat je nodig hebt is een lege pot van de Xenos, een staafmixer en een zak Euroshopper ongezouten pinda’s. Als je niet voor de healty variant kiest neem je gezouten pinda’s. Zo’n zak pinda’s kost een magere euro. Terwijl je voor een biologische pot pindakaas, zonder extra toevoegingen al gauw 3,5 euro moet neerleggen. Niet te doen, als je het ook zelf kan doen.
Vervolgens
Als eerste worden de pinda’s gecruncht. Ga vooral door, want dan krijg je pindameel. Nu denk je “Hmm pindameel en nu?”. Nou, gewoon weer lekker door mixen. ”Moet ik er niet een beetje olie aan toevoegen?”. Nee hoor, just mix. Als je olie eraan toevoegt wordt het veels te vettig. Pinda’s zijn al vet van zichzelf en dat zie je pas als je lekker, ruig door blijft mixen. Na ongeveer tien minuten mag je je gedrilde handje rust geven, want dan ervaar je het genot van je eigen, originele, zelfgemaakte pindakaas (Your Original Homemade Peanutbutter). Tadaa! Smeer alles in een pot of in een oud jampotje en natuurlijk op je boterham, niet te vergeten! Eet u smakelijk.
Liliane
oktober 26th, 2012
Jammie! Ik heb het wel eens gemixt met tahine, lekker en gezond!
ongevera
oktober 29th, 2012
Oe tahine, dat ken ik nog niet. Wat is dat precies?